woensdag 18 juli 2012

Adak- Dutch Harbor

Helaas moeten we (te) snel uit Adak vertrekken. Op vrijdg de 6e juli rond 15:00 gaan we naar de fuel- pontoon en tanken 500 ltr diesel.
Het weer lijkt prachtig en met een lekker windje in de rug zeilen we de baai uit.
We ronden Swallow Head ten noorden van Sitkin Isl na een paar uur en dan moeten we een paar dagen oost varen.We hebben gekozen om ten noorden van de eilanden ( Bering Sea side)te blijven omdat de pilot (en ook lokale vissers )zeggen dat de wind daar beter is dan ten zuiden van de eilanden.
Bovendien hoeven we dan niet opnieuw door Kagalasks strait.

Alle mooie verhalen ten spijt....de weergoden zitten ons aardig tegen.De tweede nacht waait het zo hard dat we gaan bijliggen omdat we tegen de 35 kn wind uit het Oosten een de hoge golven geen voortgang kunnen maken
De derde nacht zeilen we met de motor bij in stromende regen en maken wat voortgang.
Later draait de wind naar het zuiden ,en zeilen we een lange tijd. Doch ook die vreugde houdt niet aan ,,het wordt windstil .De laatste 24 uur motoren we .
We arriveren in Dutch Harbor omstreeks 18:00 op de 11e juli. De haven meester geeft ons de positie op waar we kunnen afmeren. De Immigratie dienst en Customs zijn aanwezig en klaren ons snel en efficient in .
We krijgen gelijk de "Sailing Permit" voor een jaar in de USA
We liggen in de oude "Small Boat Harbor", in de volksmond Getto harbor/en Houseboat Harbor genoemd omdat in vroeger dagen hier veel mensen aan boord woonden vanwege de hoge huren in Dutch Harbor
Maar dat is een ander verhaal.

pos 53 52.59.2 N
166 33.059 W

Geen opmerkingen:

Een reactie posten