maandag 23 april 2012

Busan/ Sakai Minato

We komen uit eindelijk op 1 maart in Busan aan. Een koud tripje vanaf Izuhara !! In de marina hebben we een goede plek ,stroom en water op de pontoon. Ondanks eerdere plannen om 10 april weer te vertrekken blijkt weer  dat het moeilijk is om afscheid te nemen van alle vrienden.

We vertrekken een week later op 18 april .We gaan terug naar Japan . Aangezien we eind mei uit Kushiro willen vertrekken hebben we nu nog een aantal weken om wat langs de west kust van Japan te zeilen....motoren.  De tocht naar de eerste haven in Japan -Sakai Minato-  is niet makkelijk.      We hebben de wind en golven op de neus en kruisen tegen zeegang is lastig. Wat later dan gepland arriveren we in de haven/baai doch lokale zeilers die ons per marifoon geleiden vinden het te gevaarlijk om bij nacht de marina binnen  te komen.
Dus gaan we op de   Quarantaine  anchorage     35 32.05 N / 133 16.6 E
 voor anker en slapen heerlijk. 
De volgende morgen komt een zeilboot naar buiten  en geleid ons naar de marina. Inderdaad is de entrance lastig.... !!vlak langs het strand en dicht -erg dicht -langs de breakwater van betonblokken.
Maar het is een warm welkom !!  

pos  marina        35  30.92 N
                          133 15.09 E


Geen opmerkingen:

Een reactie posten