vrijdag 2 maart 2012

Marida/ Busan

Dit bericht is verstuurd via sailmail. Deze update omvat de trip van Hime Shima naar Shin Moji Marina en vervolgens door de "Kanmon Kankyo" naar Izuhara en Busan.
Ons plan om in Izuhara te blijven en met de ferry heen en weer naar Korea te gaan (vanwege ons visum) is mislukt. In de binnen haven is geen plaats voor jachten anders dan gedurende een paar nachten.
De haven meester was ons zeer ter wille doch kon niet anders doen dan ons ,bij wijze van uitzondering ,in de Ferryhaven toe te laten. Veel te open en onrustig voor ons.We besluiten om te gaan.

In volgorde:
Vertrek uit Hime Shima op op 26 februari om 08:00 .Aankomst Shin Moji marina om 14;15
De afstand gemotord. De volgende dag -27e - vertrek on 08:00 en lopen met de stroom mee door Kanmon Kankyo. Besluiten niet te stoppen in Tobata doch door te varen naar Izuhara ,aankomst in hier is s'nachts 02:30 . Vinden een plekje aan de kade ....
Vertrek uit Izuhara 29 februari om 13:00. Buiten staat een forse wind en flinke golven. Na 3 uur motoren zijn we bij de ingang na de Tsushima- Narrows en gaan ,gelukkig weer met de stroom mee ,naar de westkant van het eiland.
Noot: De Japanners maakten deze doorgang om hun oorlogsschepen snel van oost naar west te kunnen brengen ... dus dank
We blijven dicht onder de westkust van het eiland als we naar het noorden varen ;beter beschut. Echter de laatste uren zijn toch nog over "open zee".Nat tochtje
In Busan arriveren we wat vroeg in de ochtend en blijven even buiten totdat het licht is.
Er is een goede plek in de marina beschikbaar en ..ze kennen ons nog van de vorige keer, een hartelijk welkom !

pos 35 09.534 N
129 08.400 E

Geen opmerkingen:

Een reactie posten