vrijdag 3 juni 2011

Ishigaki- Japan

Zondag de 22e mei  klaren we uit in Kenting ..
Na het ronden van Luan Pi krijgen we flink stroom mee -ongeveer 3 knoop -en met  de wind in de rug maken we 8-9 kn. over de grond. Het wordt een snelle overtocht. Het is wel druk met scheepvaart en onze AIS transponder blijkt een onmisbare hulp.. Regelmatig vragen we of tegenliggers ons zien en tot grote verbazing reageren alle schepen en zijn zeer welwillend ; wijken vaak een mijl uit om vrij van ons te blijven.

Veel te vroeg zijn we bij de vuurtoren aan de ingang van de baai     naar Ishigaki .We wachten -in stromende regen -tot de zon opkomt en gaan dan naar binnen,
Dank zij de vroege melding aan Japan Coast guard etc staat alle official al te wachten ,Terwijl we aan het vastmaken zijn   zitten er al   twee met Sytske rond de tafel.  ..
  
Doch , alle verhalen ten spijt, allen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam ; al het papierwerk is in korte tijd afgewerkt.. De permissie voor de zogenaamde "closed ports " gaf   evenmin problemen  .
In een dag geregeld. 
Naar onze mening snel en efficient. 
We liggen in de visserhaven dicht bij de stad waar een 16 tal boxen met drijvende steigers zijn., een prachtige plek, De dragon Boat Races zijn , zondag a.s.,  net aan de andere  zijde van onze pontoon,
We zitten dus eerste rang..!

positie is       24  20.609 N
                  124  08.875 E


Geen opmerkingen:

Een reactie posten